Moški in ženske

5 nasvetov, kako zaustaviti erekcijo

Čeprav je erekcija zelo pomembna telesna funkcija, obstaja kar nekaj situacij, ko lahko predstavlja tudi precej nerodno stanje. Erekcijo si seveda želimo pri spolnih odnosih ali pri masturbiranju in pomeni normalno delovanje vašega telesa. Vendar pa obstajajo trenutki, ko neprijetna erekcija nastane brez predhodnega opozorila.

Še posebej neprijetno je lahko, če ste v družabnem okolju in si preprosto ne morete privoščiti vzburjenosti. Torej, če želite razbremeniti raketo v hlačah, da se izognete izjemno neprijetni situaciji in obsojajočim ter posmehujočim pogledom, vam predstavljamo nekaj načinov, kako zaustaviti erekcijo v neprimernem trenutku.

1. Odvračanje pozornosti

Prvi način za zaustavitev erekcije je seveda odvračanje pozornosti od dogajanja v vaših hlačah. Lahko se posvetite zahtevnim matematičnim nalogam ali pa se lotite reševanja IQ kviza na spletu. Lahko pa pokličete tudi kakšnega od svojih prijateljev s težavami in vam bo ob poslušanju slednjih erekcija nemudoma uplahnila.

2. Spremenite svoj položaj

Če ste preveč utrujeni in zahtevnih matematičnih nalog enostavno ne morete reševati, vam predlagamo, da položaj telesa postavite tako, da bodo vaše genitalije na usobnem mestu in da vas ne bodo stimulirale.

Če sedite, lahko prekrižate noge, da skrijete erekcijo. Poleg tega lahko roke položite v žep in penis prestavite v takšen položaj, da erekcija ne bo vidna.

3. Stuširajte se s hladno vodo

Če imate možnost tuširanja, je to eden izmed najhitrejšin načinov, da se znebite neželjene erekcije. Še posebej je koristen hladen tuš, ki pomaga odpraviti vzburjenost. Žal to ni praktična rešitev, saj ne morete v kopalnico pod hladno prho, če ste na zmenku ali še huje – na razgovoru za službo.

4. Počep

Tudi počep (še posebej če nekaj časa držite napeta stegna) lahko pomaga pri zaustavitvi erekcije. Samo 30 sekund pekočega občutka v stegnih je potrebno, da se znebite erekcije.

5. Meditacija

Meditacija je bolj dolgoročna rešitev, saj se z njo naučimo vplivati na svoje misli. Pomembno je, da se naučite pravilno dihati in se v neprijetni situaciji osredotočiti samo na dihanje. Dihajte počasi in se osredotočite na zvok svojega dihanja, dokler se ne počutite sproščeni.

Pomembno je razumeti, da se morate, če imate pogoste neželene erekcije, ki trajajo več kot štiri ure, posvetovati z zdravnikom. Takšno stanje se imenuje priapizem in potrebno je zdravljenje.